4:a i World Coffee Roasting Championship 2016, Shanghai

Jag placerade mig precis i World Coffee Roasting Championship i Shanghai, Kina.

På en tredjeplats i världen i världen 2014 (Rimini) och tvåa i världen 2015 (Göteborg) var förväntningarna mycket höga. Detta är dock inget vi är besvikna över alls.

Det här är faktiskt den bästa tävlingen jag har gjort hittills. Jag var supernöjd med hur jag presenterade singeln (Panama), som påminde om jordgubbslemonad och citron. Blandningen skapade jag med 80 % Santuario från Cauca eftersom den helt enkelt var fantastisk; levande, saftig och en kirurgisk sötma. För resten av blandningen använde jag 10 % av det guatemalanska och 10 % av det kinesiska kaffet.

Jag fokuserade på att hitta rätt luftflöde och trumhastighet på träningsdelen. Eftersom jag ville arbeta med det faktiska gastrycket ändrade jag detta direkt kopplat till trumman och använde inte procentpanelen som användes på Giesens kontrollpanel. Detta innebar att jag under tävlingsdelen kunde fokusera på utmattningstemperaturen och gasmängden som gavs.

Min affärspartner Stephen Leighton var min coach, bra på att ge mig timmar borta från min e-post och hjälpa till med smaknoteringar och inspiration för att bygga blandningar.

Jag är mest stolt över att det här är det första året jag har ett fullständigt resultatark i tekniska punkter, vilket betyder att Agatronnummer, vikt in och ut och temperaturer inte var nära utan exakta.

Roosteren var en W6 Giesen, se stekkurvorna här: https://www.cropster.com/en/news/news-detail/news/world-coffee-roasting-championships-wcrc-2016/

Enormt grattis till Rumänien för deras första världsmästartitel!

/Joanna Alm, 
Droppa kaffe 

 

WCRC2016

Joanna Alm Drop Coffee

Joanna Alm Sweden

Läs mer här

Vårt rosteri ligger i Rosersberg, 5 minuters bilfärd från Rosersbergs station. Vi har rostat allt fårt kaffe på vår turkosa Diedrich 25kilosrost, sen 2013.